Nya affärssystem på den svenska marknaden

I Sverige finns idag över 100 olika affärssystem och vi tillhör ett av de länder i världen med flest affärssystem per capita. Många affärssystem har hängt med länge och det beror på att de ständigt utvecklas efter sina användares behov.

Varje år tillkommer det ett nytt affärssystem, antingen av en ny generation av ett äldre affärssystem eller som helt nytt på den svenska marknaden.

Sage och SAP BusinessbyDesign är exempel på affärssystem riktade till flertalet användare inom ett företag medans affärssystem som Speedledger och Fortnox snarare fokuserar på färre användare. Dessa företag har blivit populära och lyckats ta sig an marknadsandelar och ser ut att ha en ljus framtid inom den här branschen.

Hur ser det då ut med de äldre affärssystem? Ett exempel är Monitor som har hängt med sedan 80-talet och än idag används flitigt och släppte nyligen en ny generation kallad Monitor G5 som gick så pass bra att företaget vill anställa hundra nya medarbetare

Man kan helt enkelt sammanfatta det hela med att likväl de äldre som nya affärssystemen går bra på den svenska marknaden som är långt ifrån mättad.